DE JUISTE KLEUR

“Wat is nou de perfecte kleur voor mijn werkkamer?” Op zich lijkt dat niet zo’n moeilijke vraag. Ik deel natuurlijk wel regelmatig iets over wat kleuren met je doen en welke kleuren voor een betere focus zorgen, dus je zou kunnen denken dat er een heel simpel antwoord is.

Het antwoord is alleen wel iets uitgebreider dan je zou denken. Stel dat ik zeg dat blauw de juiste kleur is om bij te werken, wat kun je daar dan mee? Weet je hoeveel blauwtinten er zijn? (nee? ik ook niet)

Lichtblauw roept bijvoorbeeld iets heel anders op dan donkerblauw of knalblauw. En het is ook wel zo fijn voor je brein als de kleur aansluit op de rest van de ruimte, dus deze moet afgestemd worden op de vloer en andere muren en meubels.

De lichtval in de ruimte is ook belangrijk. Zo is het licht op het zuiden veel warmer van kleur dan dat aan de andere kant van het huis. Ook dit is essentieel voor hoe de kleur uitpakt.

Daarnaast is de juiste kleur afhankelijk van het soort werk dat je doet. Ben je een boekhouder, ICT’er, webdesigner? Bij een creatief beroep heb je andere prikkels nodig dan bij iets administratiefs.

Tot slot iets dat niet in de standaard checklist hoort, maar wat wel van belang is voor jouw gevoel in de ruimte: vind je blauw zelf wel mooi? Misschien heb je wel een nare associatie met de kleur. Dan gaat het je ook niet echt helpen natuurlijk 😉

Zo zie je maar: deze vraag is toch niet zo makkelijk als het lijkt. Het goede nieuws is dat jij hier je hoofd niet over hoeft te breken!

Kun je wel advies gebruiken? Neem contact op en we bespreken hoe ik jou het beste kan helpen met jouw hulpvraag.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.