WARM DE WINTER DOOR

Buiten vriest het, je warme winterdekbed ligt klaar en je hebt moeite om de douche weer uit te zetten, terwijl je stiekem écht al wel schoon genoeg bent.

Gefeliciteerd, ook jij bent waarschijnlijk een koukleum! (join the club 😂)

Zojuist kwam ik een oude blogpost tegen, over hoe je je huis koel kunt houden in de zomer. Ik zit vandaag nog net niet te bibberen in mijn werkkamer, dus ik dacht: misschien zal ik ook maar eens wat schrijven over hoe je warm blijft in de winter!

1) Isoleer je huis. Je dak, muren, vloer. Zorg voor (drie)dubbel glas.

2) Maak kiertjes dicht. Gebruik tochtstrips en tochtkussens als je rondom deuren veel koude lucht voelt. Bedenk wel aan welke kant van de deur je het kussen neerlegt, want je wil er natuurlijk niet over struikelen 😅

3) Heb je geen overgordijnen? Overweeg dit dan toch eens. Ze helpen niet alleen om de warmte in de kamer vast te houden; ook zorgen ze voor een fijnere akoestiek (minder galm) en geven ze een huiselijk gevoel.

4) Centrale verwarming is héél fijn. De warmte van vuur doet echter ook heel veel. Kaarsjes, de haard… door de warme kleur van vuur voel je dit gewoon ook van binnenuit. (geen haard? Zet dan voor een warme sfeer eens zo’n filmpje van knisperend haardvuur aan)

5) Warme materialen! Lekker zachte kleedjes, fluffy pantoffels, een dikke trui. Tip voor je beddengoed: flanel. Ik heb dit sinds een jaar in huis en wát een verschil met ‘gewoon’ katoen! Ik ben een enorme koukleum, met altijd koude handen en voeten, maar ik heb sindsdien geen elektrische deken meer gebruikt.

6) Warme dranken. Ik kan de hele dag door thee drinken. Zelfs mijn water drink ik liever lauw of warm in het najaar. Uiteraard is dit heel persoonlijk. Voor mij helpt het echt om een beetje op temperatuur te blijven 😉 Bonus: de halve dag je handen warmen aan je theemok 😂

7) Slaap voldoende.

8) Blijf in beweging, zowel binnen als buiten. Het is soms een uitdaging om de kou in te gaan, maar een wandelingdoet je goed en weer thuiskomen is dan als een warm bad 💪🏻

9) Neem een schootkat 🐱

10) …
Wat zou het een mooie lijst zijn geweest, met tien tips. Ik kwam tot negen. Heb je suggesties? Mail me!

Zou je graag meer willen leren over hoe je met kleuren, geuren en materialen op een simpele manier meer warmte in je huis brengt? Doe dan mee aan de nieuwste ronde van Lighten up your life! In ongeveer twee weken leer jij stap voor stap hoe je zelf je woonkamer (of andere ruimte) kunt aanpassen, zodat deze weer helemaal naar wens is en de juiste sfeer uitademt.

Deze ronde begint op 2 januari 2022. Lees er hier alles over!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.