HSP & MATERIALEN

Ik ben even nieuwsgierig: heb jij ook voornamelijk kleding in de kast die van katoen, linnen of een ander natuurlijk (en zacht) materiaal is gemaakt? En heb jij ook vrijwel overal de labels uitgeknipt, omdat die kriebelen?

Vroeger dacht ik dat ik daar de enige in was, maar nu ik in de loop der jaren meer weet over hoogsensitiviteit en ook meer gelijkgestemden ontmoet, blijkt dat heel normaal te zijn 😉

En ja, het is natuurlijk logisch dat je dit comfort dan ook zoekt in de spullen in je interieur!

Ik geef zelf de voorkeur aan meubels die met stof of suède bekleed zijn. Een leren bank trekt mij absoluut niet: in de winter krijg ik al kippenvel als ik eraan denk (zo koud!) en in de zomer plak je er met je blote benen aan vast. Daarnaast is leer natuurlijk erg gevoelig voor nagels van huisdieren.

Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat meubels comfortabel en praktisch zijn. De goede maat, makkelijk schoon te maken. Maar bovenal dat je er met een gerust hart kunt gaan zitten. Want hoe kun je nou lekker relaxen als je bang bent dat je een kras maakt?

Wat jou nog meer kan helpen om te ontspannen: een fijne plaid. Ik heb er een van 100% katoen. Die moet altijd wel even op temperatuur komen, maar hij voelt ook wel lekker zwaar en coconnerig (als je begrijpt wat ik bedoel).

Een andere favoriet van mij (en ook van mijn kat…) is een stuk warmer. Deze plaid is gemaakt van teddy-katoen. Zo lekker zacht! Voor wat betreft vloeren ben ik heel benieuwd waar jouw voorkeur naar uitgaat. Ga jij voor een natuurlijke maar meer bewerkelijke vloer, zoals kurk of hout? Of houd je van het gemak en de warmte van bijvoorbeeld pvc?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.